Bits from Debian

Bits from Debian

Debian lamenta el decés de l'Ian Murdock

On Wed 30 December 2015 with tags ian murdock in memoriam
Written by Ana Guerrero Lopez, Donald Norwood i Paul Tagliamonte
Translated by Adrià García-Alzórriz, Xavier Drudis

Translations: en es fr pt-BR ru zh-CN zh-HK zh-TW

Ian Murdock

Amb el cor compungit, Debian lamenta la pèrdua d'Ian Murdock, ferm partidari del programari lliure i de codi obert, pare, fill i l'"ian" a Debian.

L'Ian va començar el projecte Debian l'agost de 1993, i va publicar les primeres versions més tard el mateix any. Debian es convertiria en el sistema operatiu universal pel món, que funciona en tot tipus de dispositius, des de sistemes encastats fins a l'estació especial.

L'Ian es va centrar en crear una distribució i una cultura de comunitat que fessin el correcte, èticament o tècnica. Publicar quan estigui a punt i la ferma posició sobre la llibertat de programari són les regles d'or en el món del programari lliure i de codi obert.

La seva devoció per fer el correcte va guiar la seva feina, tant a Debian com els següents anys, sempre treballà per assolir el millor futur possible.

El somni de l'Ian està viu, la comunitat de Debian continua increïblement activa, amb milers de desenvolupadors que treballen innumerables hores per proporcionar un sistema operatiu segur i fiable.

Els pensaments de la comunitat de Debian són amb la família de l'Ian en aquests moments tant durs.

La seva família ens ha demanat privacitat en aquests moments difícils i volem respectar-ho. Des de Debian i des de la comunitat de Linux en general podem enviar mostres de condol a in-memoriam-ian@debian.org; seran guardades i arxivades.


More on Debian

Tags