Debian donerar för att ge stöd till GNOMEs patentförsvar

On Mon 28 October 2019 with tags debian gnome patent trolls fundraising donation
Written by Sam Hartman
Translated by Andreas Rönnquist

Translations: en es fr it

Idag lovar Debianprojektet att donera $5000 till GNOME-stiftelsen till stöd för deras pågående patentförsvar. Den 23 oktober skrev vi för att uttrycka vårt stöd till GNOME i en fråga som påverkar hela fria mjukvarugemenskapen. Idag gör vi det stödet påtagligt.

"Detta är större än GNOME," säger Debians projektledare Sam Hartman. "Genom att slå oss samman och visa att hela gemenskapen bakom fri mjukvara ställer sig bakom GNOME kan vi skicka ett starkt meddelannde till icke praktiserande enheter (patenttroll). Om du riktar in dig på någon inom fri mjukvarugemenskapen, riktar du in dig på alla. Vi kommer att kämpa, och kämpa för att ogilitgförklara ditt patent. För oss gäller detta mer än pengar. Det gäller vår frihet att bygga och distribuera vår mjukvara,"

"Vi är extremt tacksamma till Debian för denna generösa donation, och även för deras stöd," säger Neil McGovern, verkställande direktör för GNOME-stiftelsen. "Det är glädjande att se att när fri mjukvara angrips på detta sätt så samlas vi med en enad front."

Om GNOME behöver mer pengar senare i försvaret kommer Debian att vara där för att ge stöd till GNOME-stiftelsen. Vi uppmuntrar individer och organisationer att ge med och stå starka mot patenttroll.
More on Debian


Tags